Sağlık sektöründe yerli ve milli dev yatırım

Sağlık sektöründe 5 milyon dolarlık yatırım atağına kalkan BSS Medikal, infüzyon ve beslenme cihazları üretimine başladı. İnfüzyon cihazı yurt dışındakilerden daha iyi. Korona hastaları için de çok çok önemli.

Sağlık sektöründe 5 milyon dolarlık yatırım atağına kalkan BSS Medikal, infüzyon ve beslenme cihazları üretimine başladı. Bugüne kadar ithal edilen cihazların yurt dışındaki emsallerden teknolojik olarak çok daha üstün ve kullanıcı dostu olduğu belirtildi

Yurtdışına ödenecek milyarlarca doların ülkemizde kalmasını sağlayacaklarını söyleyen  BSS Medikal CTO’su Dr. Hakan Hatipoğlu, kolay kullanılabilir ve gelişmiş özellikler taşıyan tasarımlarıyla dünya medikal devlerine kolaylıkla ihracat yapacaklarını vurguladı

Iğdır’da 5 bin metrekare açık alan üzerine olmak üzere toplam 6 bin 480 metrekare alana kurulan infüzyon ve beslenme pompası fabrikası hizmete girdi. Bugüne kadar yurtdışından ithal edilen infüzyon ve beslenme cihazları tamamen yerli ve milli olarak üretime başladı.

Yurt dışındakı emsallerinden daha verimli

BSS Medikal CEO’su Dr. Hakan Hatipoğlu, yüzde yüz Türk olan firmanın, Cumhuriyetin 97’nci yılında, bu fabrika yatırımıyla geleceğin en yeni teknolojisini sektöre sunarak uluslararası bir marka yaratma fikriyle kurulduğunu söyledi.

Yerli ve milli üretim sayesinde milyarlarca dolarının artık ülkemizde kalacağını belirten Dr. Hatipoğlu, “Olaya sadece döviz tasarrufu olarak bakmak yeterli değil. CE patentli ürünlerimiz yurt dışındaki emsallerden teknolojik olarak çok daha üstün ve kullanıcı dostu” dedi.

Yoğun bakım başta olmak üzere yatan hastaların sağlığı açısından da üstün kalite standartlarında bir teknolojiye sahip olan BSS Medikal cihazları hakkında bilgi veren Hatipoğlu şunları söyledi:

“Yıllardan beri başta İTÜ Biyomedikal Bölüm Başkanı Prof. Mustafa Kamaşak ve ekibiyle beraber inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarını sürdürdük. Sonunda başarıyı elde ettik. Fabrikamızı da kurarak üretime başladık. Tek vardiya olarak yıllık 24 bin adet ile başladığımız üretimi 72 bine çıkartma kapasitesine sahibiz. 2021 yılında bu hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Öncelikli hedefimiz yurt içindeki ihtiyacı karşılamak. Sonrasında ise ihracata geçerek,ülkemize döviz kazandırmak.”

Yurt dışından büyük talep var

Yöredeki işsizliğe büyük bir çare olduklarının altını çizen Dr. Hatipoğlu, “Bu bir milli mesele. Daha yolun başında olmamıza rağmen, çalışmalarımız ses getirdi. Yurt dışından yoğun bir taleple karşı karşıyayız” diyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye’nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarıyla teknoloji geliştirmekten ve ihraç etmekten geçiyor. Bunun yaratacağı katma değer, Türkiye’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacak. Sadece volümetrik infüzyon pompasının dünya ekonomisindeki pazar payı 10 milyar dolara geliyor. Öncelikli hedefimiz ülkemiz ve Türki Cumhuriyetler. Yakın bir gelecekte üretim üssümüzde artıracağımız kapasiteyle tüm dünyaya ihracat yapar bir hale geleceğiz.”

Özgün, kolay kullanılabilir ve gelişmiş özellikler barındıran tasarımlarıyla dünya medikal devlerine kolaylıkla ihracat yapacaklarını söyleyen Hatipoğlu, “Başta Amerika ve Almanya gibi medikal alandaki devlere de ürünümüzü pazarlayacak teknolojik üstünlüğe sahibiz. Hatta Çin’in düşük fiyat vererek hakim olduğu tüm piyasalara girebilecek maliyette ürün geliştirme avantajına sahibiz” dedi.

İnfüzyon pompası olsaydı Michael Jackson ölmezdi

BSS Medikal CTO’su Dr. Hakan Hatipoğlu beslenme pompasının, gerekli sıvı besinleri damar veya mide yoluyla yatan hastaya zerk edilmesi amacıyla kullanıldığını söyledi.

İnfüzyon pompasının da hastaya ihtiyacı kadar katkılı ve katkısız serumu kararlı ve düzenli şekilde verilmesini sağladığını belirten Hatipoğlu şunları ekledi:

‘İnfüzyon pompası serumdaki ilacın hastanın tansiyonu ve hava basıncından etkilenmeden zerk edilmesi amacıyla kullanılır. Amerikalı ünlü şarkıcı Michael Jackson’ın doktoru infüzyon pompası kullanmadığı için serumdan gereğinden fazla ve düzensiz gelen ilaç nedeniyle hayatını kaybetmiştir.”

Korona hastaları için vazgeçilmez cihazlar

Hem beslenme hem infüzyon pompalarının Korona nedeniyle yoğun bakımda yatan hastalar için zorunlu hale geldiği belirtildi. BSS CTO su Dr. Hakan Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Salgın sonucu yoğun bakım ve entübe hasta sayısının artması beslenme ve infüzyon pompalarına duyulan ihtiyacı artırdı. Unutmamalı ki yüzde 100 yerli olan cihazlarımız ithalat yoluyla yurtdışına ödenecek milyarlarca doların ülkemizde kalmasını sağlayacak.”

 

Avatar

Editör

En güzel haberleri oluşturur, düzenler ve siteye ekleyip, siz değerli okurlara sunarım.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir